V petek, 16. 9. se je v Oslu odvila redna letna skupščina ENTOG. Potekala je v sklopu izmenjave na Norveškem, pred skupščino je bila delavnica treninga poroda v medenični vstavi.

Delavnice smo se iz Slovenije udeležili Lea Bombač Tavčar, Monika Gubenšek, Blaž Pavič in Sara Vodopivec. Na delavnici smo se učili “norveškega stila” porajanja – z Lovsetovim manevrom, reševanje glavice s Piperjevim forcepsom in novost za večino nas – “Frankfurt breech delivery” s prof. Frankom Louwenom. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8153626/).

ENTOG je na skupščini predstavil fokuse svojega delovanja. Slovenijo je zastopala Sara Vodopivec.

Pomembne informacije za vse, ki so bile predstavljene:

– Naslednje leto bo spomladi EBCOG kongres v Krakowu, pred tem bo organiziran “mini ENTOG exchange” – podobno kot običajna ENTOG izmenjava, le za manj udeležencev. Več informacij sledi. 

– Vsi smo MOČNO VABLJENI, da se s SVOJIMI PRISPEVKI udeležimo EBCOG kongresa, ki je edinstvena priložnost, da vsak predstavi svoje delo, v družbi in pod budnim očesom največjih evropskih imen naše stroke. Super so tudi obkongresne “hands-on” delavnice, ki jih EBCOG vedno organizira!

– Naslednje leto bo ENTOG izmenjava v Angliji, predvidoma v začetku septembra

– Vsi smo vabljeni, da se prijavimo v program “One To One Exchange

– Izglasovali smo gostitelja izmenjave 2024 – to bo Švica!