Dragi kolegi,

Letošnje leto je bilo v vseh pogledih posebno in nas prikrajšalo za marsikaj, veliko pa tudi naučilo.

V SATOG skupnosti smo si kljub vsemu prizadevali ostati čim aktivnejši in čim več prispevati v dani situaciji. Pripravili smo novo spletno stran in jo redno posodabljali. Organizirati smo uspeli ponovoletno druženje v Mariboru, septembrski SATOG pohod na Zelenico in Ljubeljščico, specializantske seminarje z zakuskami, priskrbeli smo aparat za kavo v SATOG sobi.

V delovnem okolju na GK UKCL smo se angažirali glede delovišča predtriaže, pripravili smo navodila za pripravo CTG primerov v okviru edukativne ure v porodnišnici, pripravili osnutek prenove specializantskih seminarjev, ki je en glavnih ciljev našega mandata, uspeli smo z dolgo načrtovano in željeno spremembo razpisovanja sobotnega dela na KOP UKCL.

Žal nam ni uspelo izvesti nobenega od predvidenih izobraževanj, tudi naši prispevki za Slovenski kongres ginekologov in porodničarjev čakajo na novo priložnost. Se pa angažiramo glede prenove specializacije, ki jo moramo izvesti v letu 2021, ko obema univerzitetnima klinikama poteče EBCOG akreditacija.

Za 2021 nas torej čakajo številni plani in želje in nadejamo se, da jih bomo lahko izpolnili!

 

SATOG ekipa vsem vošči prijeten zaključek leta in vam v novem letu želi zdravja ter čimprejšnji povratek k vsemu normalnemu – predvsem pa k sproščenim druženjem, tako s kolegi na realnih SATOG dogodkih, ki se jih vsi veselimo, kot z vsemi vašimi najbližjimi. Naj bo 2021 uspešno in zadovoljno!

Srečno!

Vaš SATOG

(Sara, Urša, Staša, Ivana, Luka, Lea, Mateja, Eva, Boštjan, Primož)