Imunoterapija pri ginekoloških rakih

Imunoterapija pri ginekoloških rakih

Spoštovane kolegice in kolegi!

Zdravljenje ginekoloških rakov z imunoterapijo postaja vse pomembnejša terapevtska opcija. Imunoterapija vključuje uporabo zdravil, ki spodbujajo imunski sistem pacienta, da prepozna in uniči tumorske celice. Pri ginekoloških rakih, kot so rak maternice, rak materničnega vratu, rak jajčnikov, ima imunoterapija več pomembnih vidikov, ki bi jih želeli na simpoziju bolj podrobno predstaviti: od teoretičnih do praktičnih vidikov delovanja zdravljenja z imunoterapijo; predstavili bomo, pri katerih ginekoloških rakih je zdravljenje z imunoterapijo že na voljo ter kakšne so naše prve izkušnje z njim; govora bo tudi o neželenih učinkih zdravljenja ter izbiri bolnic, ki so kandidatke za to zdravljenje; v zaključku pa bomo predstavili še nekaj zanimih primerov iz klinične prakse.

Vsaka naša bolnica je edinstvena, zato se terapevtski pristop prilagodi individualnim potrebam in značilnostim bolezni. Čeprav imunoterapija prinaša novo upanje pri zdravljenju ginekoloških rakov, so nadaljnje raziskave potrebne za boljše razumevanje mehanizmov delovanja in izboljšanje terapevtskih rezultatov.

Simpozij je namenjen specializantom in specialistom ginekologije in porodništva, internistom, onkologom, radioterapevtom ter specialistom patologom, ki se ukvarjajo z ginekološko patologijo.

Med enodnevnim simpozijem bomo udeležence seznanili z novostmi, ki so pomembne za obravnavo naših bolnic, ki jih zdravimo z imunoterapijo.

Vljudno vabljeni!

Prof. dr. Špela Smrkolj, dr. med.,  vodja strokovnega programa